Halottnak küldött levelet egy bank: megdöbbent az özvegy

Pénzcentrum2009. július 28. 05:00

Egy elhunyt ügyfélnek küldött levelet egy bank. A címzésben és a megszólításban ez szerepelt: "Tisztelt L. István Elhunyt!", tehát a bank tudta, hogy az ügyfele már nincs az élők sorában. Az értesítőt az özvegy vette át, aki teljesen megdöbbent a levél olvasása közben. A levél végén ez áll: "Sikeres üzleti munkát és egyéni boldogulást kívánunk!".

Az özvegy elmondta, hogy férje egykor valóban annak a banknak az ügyfele volt, amely most az átalakulásáról küldött értesítő levelet. Sajnos a férje már nem élvezheti a megújulás előnyeit, a levél záró sorai pedig már-már a kegyeletsértés kategóriába tartoznak.

A DRB Bank Zrt. ügyvezető igazgatója sajnálja a történteket és elnézést kért az adminisztrációs hiba miatt. A vezető utasítást adott az ügyfél adatbázis alapos felülvizsgálatára, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő a jövőben. A törzsadatok karbantartása eltarthat egy ideig, mivel körülbelül százezer ügyféllel rendelkeznek.

A bank az özvegytől értesült az ügyfél három hónappal ezelőtti haláláról és a neve mellé írták, hogy "Elhunyt", de véletlenül benne maradt az adatbázisban. Az átalakulásról szóló tömeges levélküldés során a számítógép automatikusan a postázandók közé sorolta. A bank körülbelül 10 másik halott embernek küldött még hasonló levelet.

Vissza a főoldalra!

Címkék: