Elköltötték a lottónyereményt - majdnem börtön lett a vége!

Pénzcentrum2009. július 25. 14:04

Egy elejtett lottószelvénynek köszönhetően 30 ezer fonthoz jutott egy brit házaspár. A nyereményt felvették, majd egy részét el is költötték, csak sajnos közben jelentkezett a jogos tulajdonos.

A 61 éves Dorothy McDonagh a helyi Co-op áruházban veszítette el lottószelvényét, amelyet egy 34 éves házaspár, Michael és Amanda Stacey talált meg. A hölgy, miután észrevette, hogy nincs meg a szelvény, a szerencsejátékot szervező céghez fordult, s a megőrzött vásárlási bizonylatávakl igazolta is, hogy a nyeremény az övé.

Csakhogy közben a házaspár a szelvénnyel már felvette a nyereményt és örömükben annak felét, 15 ezer fontot el is költötték a fennálló tartozásuk törlesztésére. Ms McDonagh tiltakozására egy helyi swindoni bíró befagyasztotta a pár számláit, s visszafizettette velük a 15 ezer fontot - valamint 11 font kamatot is az addig használt 15 000 font után.

Ezen felül a házaspár mindkét tagja 11 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott csalás miatt. A lottójáték szervezője, a Camelot szóvivője szerint ugyanis a cégnek teljesen egyértelmű az elveszett szelvényekkel kapcsolatos politikája. A talált szelvényeket be kell küldeni a céghez, ahol megpróbálják kitalálni, ki lehetett a tulajdonos. Amennyiben a nyeremények felvételére rendelkezésre álló 180 nap alatt senki nem jelentkezik, úgy a nyeremény a megtalálót illeti.

Címkék: