Kezünkben az új 200-as: jól sikerült

Pénzcentrum2009. június 15. 13:02

Hétfő délben a Pénzcentrum szerkesztőségébe is eljutott az első új 200 forintos érme. Határozottan tetszik.

A mai naptól került forgalomba az új 200 forintos érme, helyettesítendő a könnyen tönkremenő, és drága előállítási költségű papír 200-ast. Bővebben:  Amit az új kétszázasról tudni illik

Összességében mindenképp tetszetős az új érme, amely átmérőjében szinte teljesen megegyezik az 50 forintossal. Sokan attól féltek, könnyen összekeverhető lesz majd a százassal, azonban a pénzek színét kivéve szinte semmi közös nincs bennük.


A Nemzeti Bank döntése alapján a 200 forintos érme bimetál, azaz két eltérő, kívül sárga, belül ezüstszínű fém ötvözetéből készül. A 100-asnál ez pont fordítva van, neki a külseje ezüstös, a belseje sárga. A két érme átmérője, súlya is jól megkülönböztethető.

Ami mindenképp különlegessé teszi az új pénzt, az a súlya: 9,0 gramm. Első érintésre meglepően könnyűnek tűnik, alig valamivel éreztük nehezebbnek az ötvenesnél. Az biztos, hogy nem fogja túlságosan lehúzni zsebünket, ha tele lesz 200-as apróval.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Abban egyetértettünk, hogy a friss 200-as leginkább az 1 eurósra hajaz, így biztosan jól segíti majd az átállást az eurós fémpénzekre. A Lánchíd pedig kimondottan üdítő látvány a madarak és virágok után.

Természetesen olvasóink véleményét is várjuk a Pénzcentrum címére: Hogyan tetszik az új fizetőeszköz?

Címkék: