Az Erste bevállalta: ingatlanlízing vállalkozóknak

Pénzcentrum2009. május 17. 12:02

Az Erste újonnan bevezetett Mikrovállalati Ingatlanlízing terméke számos előnyt és kedvező feltételeket kínál a vállalkozóknak.

Újdonság, hogy a maximális finanszírozási összeget a hitelbiztosítéki érték, míg az elvárt önerőt a vételár százalékában határozták meg. Egyszerűsítették a bírálati és ügyintézési folyamatot, a tőkére vonatkozóan pedig legfeljebb 6 hónapra vonatkozó türelmi időt vezettek be.

Az elfogadható lízingtárgyak körébe az új és a használt lakóingatlanok (lakás, családi ház, ikerház, sorház), meghatározott esetekben az új és a használt üdülőingatlanok (üdülő, hétvégi ház), a kereskedelmi egységek (bolt, üzlethelyiség), az irodák és a különálló garázsok, vagy a teremgarázsban található beállók tartoznak.

A finanszírozó szerint a termék előnyei közé tartozik a magas finanszírozási hányad, a hosszú futamidő, valamint az alacsony törlesztőrészletek. Nyílt végű konstrukció esetén az áfa-finanszírozás kamatmentes, a maradványértékes módozattal tovább csökkenthető a havi lízingdíj.

A lízingelt ingatlan bérbeadható, jelzálogjoggal terhelt ingatlanok esetén megoldható a hitelkiváltás is. A terméket kezdő vállalkozások is igényelhetik, ugyanakkor az ingatlannem része a vállalkozás esetleges felszámolási vagyonának.

Címkék: