Gyorshír! Leállította a szakaszos folyósítást az OTP Lakáslízing!

Pénzcentrum2009. február 27. 11:45

Az új lakás vásárlók körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő önerő nélküli lízingkonstrukció megszüntetését követően újabb szigorítást vezetett be az OTP Lakáslízing.

A lízingcég előbb minimum 20 %-os önerő bevonásához kötötte a finanszírozást, ebben a hónapban pedig a szakaszos finanszírozást függesztették fel bizonytalan időre. Korábban a cég a teljes vételárat megfinanszírozta és a szerződést követően készültségi foknak megfelelően több részletben folyósította az összegeket.

Korábban: A válság átírta a lízingszlogent is: vége az önerő nélküli finanszírozásnak!

A szigorítás a már aláírt szerződéseket nem érinti, ilyen esetekben a szerződésben rögzített ütemezés szerint történik a folyósítás. Az újonnan benyújtott lízingkérelmek esetében kizárólag egy összegben, végfinanszírozással történik az vételár OTP Lakáslízingre eső részének a kifizetése, híreink szerint a jogerős használatbavételi engedély bemutatását követően.

A szabad felhasználású lízingtermékek bírálati szempontjain is szigorítottak, a továbbiakban a minősítés során jóval nagyobb jelentőséggel bír az igénylő hivatalosan igazolt jövedelmének összege.

Címkék: