Váratlan húzás az OTP-től! Újra kapnak hitelt a...

Pénzcentrum2009. február 18. 05:38

Az elmúlt hónapokhoz képest stabilabbnak mondható forint- és devizaforrásainak köszönhetően fokozza üzleti aktivitását az ingatlan alapú hitelezés területén az OTP Bank. A felelős hitelezési magatartást szem előtt tartva a bank ismét szélesebb ügyfélkör számára biztosítja a hitelhez való hozzájutást.

Alapvetően a termékfeltételeken módosítottak, de az ügyfelekkel szemben támasztott hiteligénylési követelményeken is változtattak. Ennek értelmében a bank a lakás- és jelzálog típusú hitelezést érintően a következő intézkedést hajtja végre: 

A devizaalapú hiteleknél hétfőtől ismét lehetőség nyílik a minimálbér hivatalos igazolása melletti hitelfelvételre. A feltétel visszaállításával egyidejűleg azonban - a tervek szerint átmenetileg - felfüggesztésre kerülnek a gyorshitelek

Minimálbér esetén a hitelösszeg maximum a fedezetként felajánlott ingatlan hitelbiztosítéki értékének - minősítéstől függően - 40-55 %-a lehet. Világhitel és adósságrendező hitel továbbra is csak hivatalos jövedelemigazolás mellett igényelhető.

A bank a kamattámogatásra jogosult ügyfelek esetében továbbra is a forinthiteleket részesíti előnyben. 15 millió forint feletti hiteligény esetén kiegészítő forrásként az euró alapú hitelterméküket - lehetőleg életbiztosítással, vagy lakástakarékkal kombinálva - ajánlják az ügyfeleknek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Új lakás vásárlása esetén az alacsonyabb önerőnek köszönhetően - bizonyos ügyfélkörnek - még mindig a lakáslízing tűnik a legvonzóbb finanszírozási formának.

Címkék: