Tüntetés a Provident ellen: adócsalással is vádolják a céget!

Pénzcentrum2009. február 16. 08:30

A Nagysándor József és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán ma, a szervezők szerint akár több százan is tüntethetnek a Provident Zrt. ellen.

Az esetenként 400 százalékos hiteldíj-mutató mellett nyújtott gyorskölcsön visszafizetése - az Antiprovident csoport szerint - vidéken sok helyen problémát okoz. A PSZÁF ellenőrzései során a dokumentumokat, illetve az ügyfelek tájékoztatását mégis megfelelőnek tartja, mégha a cégek üzletkötői sok esetben igyekeznek is megtéveszteni az ügyfelek a tényleges hitelteherrel kapcsolatban.

Az Antiprovident azonban más úton is próbálkozik, adócsalás miatt tett feljelentést a társaság ellen, szerintük ugyanis 2001 áprilisától 2006 októberéig semmilyen bizonylatot nem adtak azoknak, akik kifizették az aktuális törlesztőrészletüket.

A mai tüntetés kapcsán a cég múlt héten az összes cégtábláját leszerelte az irodaházról, márpedig a cégtörvény kimondja, hogy a cégek céghelyét cégtáblával kell megjelölni. Egyes források szerint a cégnél ma munkaszüneti napot is elrendeltek, de a tiltakozók petícióját valamilyen formán átveszik.

Címkék:
cégtörvény,