Idén minden más lesz: az autófinanszírozás is!

Pénzcentrum2009. február 12. 09:00

Kemény év vár a hazai autófinanszírozási piacra. Nem csak a várható új autó eladások drasztikusan alacsony száma miatt, de az egyes devizanemekben jelentősen csökkenő finanszírozási volumen, és a PSZÁF szigorúbb előírásai kedvezőtlenül érintik a piacot.

Idén, óvatos becslések szerint is 20-25 százalékkal visszaesik az újautó-értékesítés, ami persze a finanszírozói oldalt is kellemetlenül érinti. Mészáros György, az Erste Leasing elnök-vezérigazgatója szerint a refinanszírozási források megugró költségei, és a növekvő kockázatok beárazása miatt még a THM-ek is emelkedhetnek.

Hasonlóan vélekedik Pintye János, az MKB-Euroleasing marketingosztályának vezetője, valamint Révész Tamás a Budapest Autófinanszírozási Zrt. vezérigazgatója is, aki szerint az autókereskedők likviditási nehézségeivel is szembe kell nézni.

Ezen felül a romló forintárfolyam, a PSZÁF új szabályozása (nullaszázalékos önerő és a 96 hónapnál hosszabb futamidő megszűntetése) sem hagyja érintetlenül a piacot.

A Raiffeisen Lízing szerint a nulla, illetve 10 százalékos önerő igen kedvelt konstrukciók voltak, főleg a kis- és középkategóriában, idén azonban a 20 százalékos kezdőrész és a 96 hónapos futamidő lehet a favorit.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Néhány szakértő felhívta a figyelmet a lehetséges kiskapukra is, mint például a rendkívüli árkedvezmények, a bonyolult, befektetési módozatokkal kombinált konstrukciók nyújtása, melyek mind a szigorítások alól történő kibújást szolgálják.

Címkék:
kémény megszüntetése,