A Tesco kiszáll a személyi kölcsön piacról Írországban!

Pénzcentrum2009. február 11. 14:00

A Tesco vezetése úgy döntött, hogy a lakossági finanszírozási részleg kivonul a személyi kölcsönök piacáról Írországban. A döntés hátterében az áll, hogy az utóbbi időben a nehéz gazdasági környezet következtében megszaporodtak a mulasztások és egyre csak duzzad a késedelmes állomány.

A cég szóvivője elmondta, hogy a meglévő ügyfelek számára az Ulster Bankon keresztül továbbra is él a szolgáltatás. Mindenkit biztosítanak arról, hogy nem lesz kamatemelés, a törlesztőrészleteket változatlanul hagyják. Aki péntekig benyújtotta a szükséges dokumentumokat, annak az eddigieknek megfelelően bírálják el a személyi kölcsön iránti kérelmét.


Kiürülhet a pénzügyi sarok Írországban!

A vállalat minden ügyfelét írásban értesítette a piaci döntésről, akiknek a törlesztésen kívül egyéb tennivalójuk nincs ezzel kapcsolatban. A Tesco jelenleg 3600 személyi kölcsönnel rendelkező ügyféllel rendelkezik, az átlagos hitelösszeg 9500 euró.

A terméket 5 évvel ezelőtt vezették be, a cég kínálta az egyik legkedvezőbb kamatozású személyi kölcsönt az országban. A lakossági finanszírozási üzletág képviselője elmondta, hogy a szüneteltetés átmeneti jellegű és azt remélik, hogy rövidesen az eddigiekhez hasonlóan kedvező ajánlatokkal tudnak visszatérni a piacra.

Az egyéb pénzügyi termékek közül a hitelkártya, a gépjármű biztosítás és az életbiztosítás továbbra is elérhető marad, a cég új termékek bevezetését is tervezik az idei évre. A Tesco képviselője leszögezte, hogy a termék kivonásának következtében egyetlen dolgozó sem veszíti el az állását, minden érintett alkalmazottaknak tudnak munkát biztosítani egy gyors átszervezést követően.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hazánkban - a Magyar Cetelem Bank Zrt. közreműködésével - 68 Tesco hipermarketben továbbra is igényelhető személyi kölcsön. "Magyarországon nem tervezzük a pénzügyi terméket kínálatának szűkítését!" - mondta Hackl Mónika, a Tesco Global Áruházak Zrt.  kommunikációs vezetője.

Címkék: