Naponta 350 brit megy csődbe!

Pénzcentrum2009. február 9. 11:00

A gazdasági válság élénkülésével, a csökkenő kereslet, a sorozatos létszámleépítések miatt nem csak a cégek kényszerülnek a csőd intézményéhez fordulni, de a hiteleiket törleszteni nem képes magánszemélyek is. Nagy-Britanniában naponta 350-en mennek csődbe!

A szigetországban a magáncsőd intézménye évek óta ismert, és alkalmazott módja az adósságrendezésnek. 2008. azonban rekordévnek számított, már ami a csődkérelmek számát illeti - és ezt szakértők még csak a jéghegy csúcsának tekintik.

Az Insolvency Service adatai szerint 2008. utolsó három hónapjában 19 100-an kértek maguk ellen csődeljárást, ami 22 százalékos emelkedést mutat az előző év hasonló időszakához képest.

A teljes évet tekintve a fiztésképtelenné vált személyek számossága természetesen magasabb, összesen mintegy 29 444 embert érintett a válság ilyen formán, ami 18,5 százalékos emelkedést jelent.

A helyzet súlyosságára, és az adatok további várható romlására utal, hogy becslések szerint 110 ezeren vannak jelenleg is olyanok, akik a bankokkal tárgyalásokat folytatnak a törlesztési feltételek enyhítéséről, és mintegy 700 ezren lehetnek azok, akik ha formálisan még nem is, de törlesztési késedelmeik miatt valamilyen formában mégis anyagi csőd szélén állnak - írja a Guardian.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Decemberben ráadásul a bankok statisztikái szerint megnőtt a személyi kölcsönök, hitelkártyák iránti igén, ami persze összefügg a karácsonyi időszakkal is, azonban a szigorodó hitelkonstrukciók miatt ez is adósságcsapdát rejt magában.

Címkék: