Fontos OTP közlemény a devizaadósoknak!

Pénzcentrum2009. február 6. 08:15

Az elmúlt hónapokban a forint gyengülése miatt a havi törlesztőrészletek a lakáshitel és lakáslízing ügyletek esetében is jelentősen megemelkedetek. Ennek következtében a fizetendő részletek a korábbi törlesztő alapján megadott limit miatt sok esetben már nem kerülnek levonásra csoportos beszedéssel.

Az OTP arra kéri a fenti esetben érintett ügyfeleit, hogy a csoportos beszedési megbízásnál esetlegesen megadott felső limitet vagy töröljék, vagy emeljék meg. Sokan azért estek késedelembe, mert a limit miatt a bank még megfelelő fedezet esetén sem tudta levonni a törlesztőrészletet.

Akinek az esedékes havi részlet beszedési megbízása meghiúsult, annak pár nap múlva újra megpróbálják leemelni a törlesztőt a számlájáról. Ebben az esetben késedelmi kamat kerül felszámításra, a új limit megadásakor az árfolyamváltozáson túl ezt is figyelembe kell venni.

A késedelmi kamat felszámításának elkerülése érdekében a pénzintézet azt javasolja az ügyfeleknek, hogy a sikertelen leemelést követően minél hamarabb utalják az összeget a bank részére, vagy rendezzék a tartozásukat a legközelebbi bankfiókban.

Címkék: