Hol van még jó frankhitel? Villantott az AXA!

Pénzcentrum2009. január 27. 09:00

Enyhe kifejezés az, hogy megtizedelődtek a svájci frank alapú hitelajánlatok a piacon. Az elmúlt 3-4 hónapban a pénzintézetek többsége úgy döntött, hogy felfüggeszti, illetve megszünteti a hiteltermék forgalmazását. A Napi gyűjtése során elcsípett még néhány ajánlatot, melyek összehasonlításakor beigazolódik az AXA szlogen.

Egy évvel ezelőtt ontották magukból a pénzintézetek a CHF-alapú akciós ajánlatokat, a hitelekhez a kedvező kamatok mellett még kedvezmények is párosultak. Az induló költségek elengedése szinte minden pénzintézetben magától értetődővé vált, az első kamatperiódusra vonatkozó kamatkedvezmény tovább enyhítette az adósok terheit.

Mára azonban jelentős változásokon ment keresztül a hazai devizahitelezési gyakorlat. A megkérdezett pénzintézetek közül mindössze hatan készítettek frankhitel ajánlatot. Az egyszerűbb összehasonlíthatóság kedvéért a példánk használt lakás vásárlása, jövedelemvizsgálat mellett, 4 millió forintra, 10 éves futamidő esetén.

A törlesztőrészletek között tízezer forintos eltérés is lehet pénzintézettől függően, a lista élén a "másképp, mint mások" szlogennel reklámozott AXA Bank található. Az igénylőknek a hitel kiválasztása előtt mindenképpen érdemes azonban több bankfiókot is meglátogatni és személyes tanácsot kérni az egyedi feltételekről és a költségekről. Említést érdemel még, hogy egyes pénzintézetek módosított árazási stratégiájának köszönhetően az euró-alapú hiteltermékek váltak kedvezőbbé.

Címkék: