Atyaég! 2300 fővel kevesebben dolgoznak postásként Magyarországon, mint 2022-ben

Pénzcentrum2024. április 19. 15:04

200 milliárd felett volt a Posta árbevétele tavaly úgy, hogy több mint kétezerrel kevesebben dolgoznak az állami cégnél.

2023-ban 246 milliárd forintos árbevételt ért el a Magyar Posta, mindezt úgy, hogy 2022-höz képest 2300 fővel kevesebben dolgoznak az állami társaságnál - ezt mondta egy pénteki sajtótájékoztatón Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Portfolio jelentése szerint.

A miniszter elmondta, hogy több mint 20 ezren dolgoznak a postánál, az egész országban fontos szerepet tölt be a szervezet, vidéken, a falvakban is jelen vannak - kezdte sajtótájékoztatóját Nagy Márton. Közfeladatot ellátó intézmény, kapcsolatot tart az állampolgárokkal, levelek kiküldésén és csomagok kézbesítésén keresztül - tette hozzá. Kritikus infrastruktúráról van szó, a megfelelő áruk áramoltatása alapvető fontosságú - hívta fel a figyelmet Nagy Márton.

A társaság 246 milliárd forintos árbevételt ért el, és 445 millió darab levelet kézbesített tavaly. A Posta emellett 29 millió csomagot kezelt, 138,6 millió csekkbefizetést tett lehetővé 1800 milliárd forint értékben. 1,8 millió darab állampapír tranzakció történt, elindult a posta partner program is. Üzembe helyzték az 550. csomagautomatájukat is, valamint megteremtette az alapjait, hogy külföldön is terjeszkedjen.

A posta volt, van és lesz

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- mondta összefoglalva Nagy Márton. A Pénzcentrum éppen ma írt arról, hogy bár az ingyenes készpénzfelvétel a jövő évtől a postahivatalokban is lehetséges lesz, sokan nem tudnak majd ezzel élni. Ezt a cikket itt olvashatod el újra:

Címkék:
posta, magyar posta, magyar, milliárd, állami, miniszter,