Súlyos döntés előtt Matolcsyék: rengeteg a kérdőjel, ezek a kilátások

Pénzcentrum2024. február 26. 09:01

Megosztottak az elemzők abban, hogy vajon mekkora kamatvágást csinál holnap a jegybank Monetáris Tanácsa.

Kimondottan megosztottak az elemzők abban a kérdésben, hogy a jegybank Monetáris Tanácsának holnapi ülésén mekkora kamatcsökkentés várható - erről ír elemzésében a Portfolio. A lap több elemzőt is megkérdezett, közülük majdnem pontosan fele-fele arányban várnak 75, illetve 100 bázispontos csökkenést.

Virovácz Péter, az ING senior közgazdásza úgy fogalmazott, hogy a kamatcsökkentés várható mértékéhez először is a legutóbbi inflációs adatot kell figyelembe venni. Ennek és más tényezőknek köszönhetően úgy gondolja, hogy igenis van nagyobb tér a 100 bázispontos csökkentésre.

A fundamentumok továbbra is 100 bázispontot indokolnának, miközben a forint stabilan 385-390 között marad az ülésig, úgy vélhetően meglesz az a szükséges további három szavazat a nagyobb mértékű kamatcsökkentéshez

- mondta a Portfolionak Virovácz Péter.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Címkék:
jegybank, határ, gazdaság, jegybanki alapkamat, kamatcsökkentés, monetáris tanács, kamatcsökkenés, monetáris politika, elemzők,