Először szólalt meg a Költségvetési Tanács új elnöke: a költségvetésnek golyóállónak kell lennie

Portfolio2024. január 19. 15:02

A 2024-es költségvetés esetében van még tér és idő arra, hogy ha szükségessé válik a beavatkozás, megtörténjen a költségvetés módosítása – mondta el Horváth Gábor, a Költségvetési Tanács új elnöke a Portfoliónak.

Horváth Gábor, a Költségvetési Tanács új elnöke a Portfolionak adott először interjút, amiben többek között arról beszélt, hogy szerinte a 2024-es költségvetésben még van tér és idő arra, hogy ha szükséges lenne, akkor megtörténhessen a költségvetés módosítása.

Elmondta, hogy a tavalyi évre igaz volt, hogy nemcsak a kormány előrejelzései, de még a kormánytól független elemzők prognózisai sem tudták megjósolni, ami bekövetkezett a makropályában. Emiatt pedig értelemszerűen megváltoztak a költségvetés fő szálai az eredeti tervhez képest.

Úgy gondolom, hogy a 2024-es költségvetés esetében van még tér és idő arra, hogy ha szükségessé válik a beavatkozás, megtörténjen a költségvetés módosítása. Egyelőre csak két hét telt el 2024-ből, érdemes lehet ezzel megvárni egyrészt akár a végleges eredményszemléletű 2023-as államháztartási számokat, másrészt 2024 első egy-két hónapjának a számait

– mondta el a lapnak.

Címkék:
költségvetés, gazdaság, idő, tanács, beavatkozás,