Megszólalt a tőkeholding-vezér: elengedhetetlen az energiafüggetlenedés a magyaroknak

Portfolio2023. december 21. 09:53

Katona Bence, a Nemzeti Tőkeholding Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondása szerint az év egyértelműen az energetikai beruházások ösztönzéséről szólt. 

A Portfolio készített évértékelő interjút Katona Bencével, annak kapcsán, hogy egy éve indult el a Tőkeholding Zrt., aminek ez idő alatt az alapvető célja nem változott. Azaz az, hogy támogassa a gazdaságpolitika aktuális céljait, mint például a gazdasági növekedés ösztönzése, a vállalatok tőkeellátottságának javítása, a legnagyobb működési kihívásokra adott gyakorlati megoldások megtalálása.

Ennek kapcsán a vezérigazgató elmondta, hogy bár az elmúlt egy év az energiaárakról szólt, mégis először érdemes egy kicsit hátrébb lépni.

A Nemzeti Tőkeholding széles eszköztárral rendelkezik, melynek köszönhetően egy gyors reagálású hadtestként tud működni a kormányzati gazdaságpolitika, valamint a vállalatok szemszögéből is. Mi ott vállalunk szerepet, ahol a piac még fejletlen, vagy piaci kudarc, esetleg piaci rés van jelen

 – kezdett bele a szakember, aki kiemelte, hogy az ő lehetőségeik felett is ott áll a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, ahol egy helyen elérhető a garancia-, a hitel- és a tőketermék. De tény, hogy az idei év az energia körül forgott.

Az idei év nálunk egyértelműen az energetikai beruházások ösztönzéséről szólt, legyen szó a zöld átállásról, az energiatárolásról, a körforgásos gazdaságról, az energiahatékonyság problematikájának felkarolásáról, hiszen ezek voltak a legnagyobb kihívások a vállalati szektor számára 2023-ban

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– folytatta Katona Bence, aki arra is kitért, hogy hatalmas költségnövekedésekkel szembesült a gyártóipar meglátása szerint.

Olyan mértékű költségnövekedéssel szembesült egy gyártóipari, vegyipari vagy akár egy élelmiszeripari cég, amelyet beépítve a fogyasztói árakba versenyképtelenné tette őt, itthon és a nemzetközi piacokon egyaránt. A hozzánk beérkező jelzések, tapasztalatok azt mutatták, hogy 2023-ban az olcsó, lehető legzöldebb energiaellátásra, a külső fosszilis anyagoktól való függés felszámolására kell fókuszálnia a Nemzeti Tőkeholdingnak

– fogalmazott.

Címkék:
beruházás, gazdaság, energetikai tanúsítvány, vállalat, energetikai felújítás, energetikai korszerűsítés, vállalatok, energetika, beruházások,