Nagyon egészségtelen víz folyik a csapból ezen a hazai településen: súlyos szennyezés történt

Pénzcentrum2023. december 12. 20:10

Növényvédőszer mosódott Akasztón az ivóvízbe, ami miatt tegnap óta csak a lajtos kocsiból hozott vízből lehet főzni és inni, aminek a fejadagja napi 3 liter víz. Ez pedig semmire se elég az ottélők szerint.

Két lajtoskocsi méri a vizet a 3000 lelkes Bács-Kiskun megyei városban, Akasztón. Mindenki három liter vizet vehet magához innen, amiből a főzést és a folyadékbevitelt kellene a helyieknek fedezniük.

A vízért való sorban állás oka az, hogy nem lehet jelenleg inni az akasztói csapvízből, ugyanis tegnap derült ki, hogy bentazon peszticid maradványait mutatták ki az ivóvízben – számolt be az RTL.

Jelenleg nálunk Akasztón a csapvízből inni nem lehet. Ugyanis növényvédőszer bemosódása miatt a víz fertőzött

– nyilatkozta Suhajda Antal polgármester a Híradónak.

A fertőzött kutak körülbelül 2,5 kilométerre vannak a fertőzött kutak. Az egyik 80, míg a másik 40 méter mély, ezutóbbi lehet az, amelyikbe belekerülhetett a mérgező anyag.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Csak arra tudunk gondolni jelenleg, hogy az elmúlt hónapokban nagy mennyiségű csapadék hullott le és a mi talajunkon nincs meg az a vízzáró réteg, mint máshol, így a szer könnyen lemosódhatott az altalajba

– magyarázta a polgármester.

Címkék:
egészség, víz, gazdaság, vízminőség, polgármester, kút, hazai, szennyezett, fertőzött, szennyezett víz, egészségtelen,