Indul a nagy kisajátítási hullám: rengeteg földterületre tenné rá a kezét a magyar állam

Pénzcentrum2023. december 7. 16:59

A kormány módosította a Budapest–Kelebia határátkelő közti 150. számú vasútvonal fejlesztésével kapcsolatos rendeletet, amivel lehetővé vált, hogy újabb területeket sajátítsanak ki a projekt megvalósítása során.

A kormány módosította a Budapest–Kelebia határátkelő közti 150. számú vasútvonal fejlesztésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok, valamint a beruházás helyszínével, közvetlen környezetével érintett ingatlanok kijelöléséről szóló korábbi rendeletét – derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett döntés valójában a Budapest–Belgrád vasútvonal miatt tesz lehetővé újabb kisajátítást a helyszín közvetlen környezetével érintett ingatlanok ügyében.

A rendelet melléklete szerint a beruházás megvalósításához Budapest IX. és XX. és XXIII. kerületében, Dömsödön, Kiskőrösön, Kiskunhalason, Taksonyon kell kisajátítani bel- és külterületeket, zártkerteket. Az érintett ingatlanok helyrajzi számmal szerepelnek.

Címkék:
utazás, Budapest, beruházás, határátkelő, ingatlanok, vasútvonal, belgrád,