Gigászi felhőkarcoló épülhet Budapesten? Megszólalt Karácsony Gergely, így áll most az ügy

Pénzcentrum2023. november 26. 08:57

Nem tud Karácsony Gergely főpolgármester arról, hogy egy dubaji üzletember felhőkarcolót építene Rákosrendezőn. Mindenesetre azt mondta, nem támogatja az ötletet, mert belerondítana a világörökségi belvárosba. Varga Mihály pénzügyminiszter sem tud semmit az ügyről.

Ahogy a Pénzcentrum is beszámolt róla, egy dubaji üzletember állítólag már tárgyal a kormánnyal arról, hogy a Mol-toronynál is magasabb, 220-240 méteres felhőkarcolót építsen a Rákosrendező vasútállomás közelébe. Mohamed Alabbar cége, az Emaar Properties nemcsak egy tornyot építene, hanem egész „mini-Dubajt” álmodott a jelenleg a MÁV tulajdonában lévő területre, irodablokkokkal, luxuslakásokkal.

Az RTL Híradó a témában megkérdezte Karácsony Gergely főpolgármestert, aki arról beszélt, a fővárossal senki sem tárgyalt, de ő maga nem támogatja a beruházást.

Az, hogy Rákosrendezőn magas házak legyenek, ez egy elképesztő rossz ötlet. Ez egy világörökség által védett belvárosszövet. Képzeljük el, hogy egy Gabriel Arkangyalhoz képest hatszor magasabb épületegyüttes lenne a Hősök tere közelében. A nemzeti panteon tulajdonképpen az árnyékába kerülne

- fogalmazott. A csatornának Verga Mihály pénzügyminiszter is nyilatkozott, aki szintén azt állította, nem tud az ügyről.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Mónus Márton, MTI/MTVA

Címkék:
Budapest, beruházás, építkezés, gazdaság, világörökség, főpolgármester, pénzügyminiszter, karácsony gergely,