Fickósító zselé lapult az autóban: lekapcsolták a vámosok a bolgár csempészt

Pénzcentrum2023. november 13. 14:02

Közel kétezer darab potencianövelő zselét találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy bolgár férfi autójában az M1-es sztráda Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán. Az elkövetőt és csomagjait átadták a rendőrség munkatársainak.

Közleményében a NAV azt írta, hogy a pénzügyőri ellenőrzésen bukott meg egy bolgár sofőr, aki 1925 doboz Kamagra zselével és hat utassal tartott Bulgáriából Belgium felé.

A pénzügyőrök az M1-es autópálya ácsi pihenőjében átvizsgálták az autóját, majd megtalálták az illegális potencianövelő-szereket. A sofőr úgy nyilatkozott, hogy fogalma sem volt arról, mit rejtenek a dobozok. A járőrök a leleplezést követően értesítették a rendőrség munkatársait, akik a férfit előállították és átvették a közel kétmillió forint értékű csomagokat is.

A NAV felhívja arra a figyelmmet, hogy a gyógyászati készítmények beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető. Az elmúlt években számtalan hamisítvány jelent meg a piacon, amelyeknek káros mellékhatásai lehetnek a fogyasztókra nézve, mivel nem megy át az előírt ellenőrzési, engedélyezési folyamaton.

Címkék:
vizsgálat, NAV, csempészet, sofőr, bűnügy, potencianövelő, nemzeti adó és vámhivatal,