Durván átrendezik a büdzsét: ide ömlik most a pénz, mi történhetett?

Pénzcentrum2023. szeptember 1. 08:51

Azonnali hatállyal áttettek 12 milliárdot más jogcímekre, rosszul jártak az önkormányzatok és a Külügyminisztérium is - többek között.

Csaknem 12 milliárd forintot csoportosított át az a kormányrendelet, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök írt alá - ez derül ki a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből.

Mint a rendeletből kiolvashatjuk, elvontak 1 milliárd forintot a helyi önkormányzatok támogatásaitól, 150 milliót a 150 millió forintot a Miniszterelnökség dologi kiadásaitól, 6,75 milliárdot a Külgazdasági és Külügyminisztérium fejlesztési és kutatási programjainak egyéb működési költségeitől, valamint a Gazdaságfejlesztési Minisztériumtól a tárca alá tartozó társaságok beruházásainál 3,7 milliárd forint ment el.

Az átcsoportosított pénzekből 6,6 milliárd forint az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózathoz kerül, 3,66 milliárd a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz ingatlanberuházásokra és -vásárlások jogcímre, az Energiaügyi Minisztérium 1 milliárd forintot kap fenntarthatósági feladatokra és a közműszolgáltatások ellátására

Címkék:
pénz, forint, költségvetés, gazdaság, külügyminisztérium, milliárd, büdzsé, büdzsékészítés, önkormányzatok,