Eladó a Fundamenta: már csak ez a két vevő van versenyben

Pénzcentrum2023. augusztus 24. 21:09

Állítólag már hónapok ót a apiacon van a Fundamenta lakás-takarékpénztár, mely a 2018-as állami támogatás megszüntetése óta keresi a helyét a piacon. Lapértesülések szerint a piac másik két szereplője, az OTP és az Erste is érdeklődött, de az Mészáros Lőrinc féle MHB is versenyben lehet.

Eladó a Fundamenta lakás-takarékpénztár – értesült a Telex. Úgy tudjéák, már a tavasz vége óta kint van a piacon a cég. Az egykor hazai lakás-takarékpénztári piac másik két szereplője,  az OTP és az Erste mellett az MHB is érdeklődhet a cég iránt - ez utóbbi többek között Mészáros Lőrinc és a magyar állam érdekeltsége is. (Egyes források szerint már csak az Erste és ők vannak versenyben)

A hazai lakástakarékok állami támogatásának megszüntetése óta (2018 október) az ágazat keresi a helyét a pénzügyi szférában - emlékeztet a lap. Az elmúlt időszakban a cégek megpróbálták a magas kamatszintnek hála, piaci alapon modellezni a korábban állami támogatással megsegített rendszert. Ugyanakkor az még mindig nem látszik tisztán, hogy mennyire van létjogosultsága ennek a fajta előtakarékosságnak, ha a szisztémában már nincsen állami ingyenpénz.

Címkék:
takarékpénztár, cég, lakás, erste, tavasz, eladó, fundamenta, állami, hazai,