Már a második rendkívüli kormányinfót hívják össze a héten: mire készül Gulyás Gergely?

Pénzcentrum2023. június 21. 14:08

Csütörtökön is kormányinfót tart Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra, a tájékoztató 10:30-kor kezdődik. Sejthető, hogy az árstop lesz a téma, hétfőn a miniszter azt mondta, hogy a június 30-án lejáró intézkedésről a szerdai kormányülésen születhet döntés.

Hétfő után csütörtökön is kormányinfót tart Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra, a tájékoztató 10:30-kor kezdődik - derült ki a Pénzcentrumhoz eljuttatott meghívóból. Mindez azért is különleges, mert hétfőn délelőtt már volt egy kormányzati tájékoztatót. A meghívóból szokás szerint nem derül ki, milyen témakát terveznek érintetni.

Az viszont sejthető, hogy az árstop lesz a téma, hétfőn a miniszter azt mondta, hogy a június 30-án lejáró intézkedésről a szerdai kormányülésen születhet döntés. Ugyanakkor a Pénzcentrum több forrásból is úgy értesült, hogy nem fogják kivezetni az ársapkát, azt nem tudni, meddig hosszabbítanák meg:

informátoraink meglepődtek a döntésen, mert úgy gondolták, hogy az árkorlátozó intézkedést "kiváltják" a kötelező akciók, illetve a júliustól induló árfigyelő rendszer.

Az ügy kapcsán kerestük Vámos Györgyöt, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkárát, de a szakember nem kívánt nyilatkozni a kormánnyal folytatott tárgyalásokról.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
gazdaság, bejelentés, kormányinfo, döntés, miniszter, gulyás gergely, árstop,