Megint belenyúlhat a kormány a rezsiköltségekbe: már készül a terv, erre kell figyelni

Portfolio2023. június 13. 08:33

Újabb részleteket közölt Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az általuk javasolt céges rezsicsökkentési javaslatról.  

MKIK arra kéri a kormányt, hogy vizsgálja felül és igazítsa a fix áras energiaszerződéseket a piaci árszinthez a vállalkozásoknál. Parragh László hétfő este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának is a vendége volt. Szerinte nagy hátrányba kerültek azok a vállalkozások, amelyek hosszú távú szerződéseket kötöttek a szolgáltatókkal, amikor elszálltak az energiaárak, ezért most az kéri az iparkamara a kormányzattól, hogy vizsgálja felül ezeket és igazítsa azokat a piaci árakhoz.

A rövid távú kormányzati segítség mellett azt is kérik, hogy a kabinet ösztönözze a cégeket az energiaellátásuk korszerűsítésére.

A Portfolio szerint korábbi tapasztalatok fényében nem lenne meglepő számunkra, ha a kamarai javaslatból viszonylag gyorsan kormányzati intézkedés születne. Jellemző volt ugyanis az elmúlt évekre, hogy sok esetben elsőként a kamara elnöke jelzett előre egy bizonyos gazdaságpolitikai szándékot, ami végül abban a - kamara által is javasolt - formában meg is valósult.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
kamara, rezsicsökkentés, parragh lászló, iparkamara, parragh, elnök, kormányzat,