Itt az ítélet: felmentette a bíróság a vesztegetéssel vádolt magyar milliárdost

Pénzcentrum2023. április 25. 12:11

Felmentették Bige Lászlót a Nyíregyházi Törvényszéken. A milliárdost vesztegetéssel és okirathamisítással vádolták meg.

Április 25-én délelőtt tartották a magyar milliárdos, Bige László vesztegetési és okirathamisítási ügyében a tárgyalást. A Nyíregyházi Törvényszéken zajlott a műtrágyakirály pere, a vállalkozót első fokon felmentették - írja a Blikk.

Bige vagyonát több mint 90 milliárd forintra becsülik, végig állította, nem követett el semmilyen bűncselekményt. A vádak szerint a 2009-es év végén üzleti kapcsolatba került a cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. Találkozójuk során a milliárdos felajánlotta ezen cégvezetőnek, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át részére, amelyet a saját vevőkörének így haszonnal tud tovább értékesíteni, részben számla nélkül. Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja a vádlottnak - áll a vádiratban.

A fenti megállapodás alapján több ezer tonnányi, valótlanul leértékelt műtrágya került a vállalkozóhoz, aki a vevői részére azt haszonnal értékesítette. A számla nélkül eladott termékekért 2010. januártól októberig több alkalommal befolyt, összesen 135 400 000 forintot a vállalkozó átadta a vádlottnak a valótlan leértékelés ellentételezéseként - emlékeztet a portál..

Címkék:
milliárdos, bíróság, ítélet, számlázás, tárgyalás, vád, okirathamisítás, bige lászló,