Szankciós listájára vette az Egyesült Államok Nemzetközi Beruházási Bank magyar alelnökét

Pénzcentrum2023. április 12. 17:24

Oroszországgal szembeni szankciós listájára vette az amerikai pénzügyminisztérium illetékes hivatala, az OFAC Laszlóczki Imrét, a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) magyar alelnökét - írja a 444. A hivatal oldalán megjelent közlemény szerint az alelnök a Különleges besorolású állampolgárok listájára került fel több orosz állampolgárral egyetemben. Jogi személyként felkerült a szankciós listára maga az IIB is, amely egykor a szocialista blokk országainak közös bankja volt.

Laszlóczki Imre mellett szankciós listára került az IIB orosz elnöke és alelnöke is, Nyikolaj Nyikolajevics Koszov és Georgij Nugzarovics Potapov. Mindketten budapesti lakosok.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, várható volt, hogy szankciókat vet ki az Egyesült Államok magyar magánszemélyekre. A Bloomberg beszámolójában egy banki vezetőre is utaltak, mint lehetséges érintett. Ezek szerint Laszlóczki Imre, a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) magyar alelnöke érintett.

Címkék:
befektetés, bank, pénzintézet, beruházás, magyarország, egyesült államok, magyar, hitelintézet, orosz, usa, amerikai egyesült államok, nemzetközi beruházási bank,