Távozik Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár

Pénzcentrum2022. november 14. 14:45

Palkovics László miniszter lemondását követően, melyet hivatalosan Gulyás Gergely jelentett be ma délben, Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár is bejelentette távozását. A lemondást a budapesti és a magyar közösségi közlekedés fejlesztésével, üzemtörténetével foglalkozó Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) adta hírül.

A VEKE közösségi médiában közzétett posztja szerint "a kormány döntése értelmében Palkovics László miniszter lemondása után a közlekedési terület Lázár János minisztériumához kerül. A TIM jogutódja az Energiaminisztérium lesz, a többi területen nem kell senkit sem átvenni. A helyzet miatt ma 13 órakor Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár összehívta a minisztérium vezető munkatársait, bejelentette lemondását majd távozott."

Az egyesület azt is közölte, hogy Vitézy távozását követően ideiglenesen Kállai Éva helyettes államtitkár viszi az ügyeket, 48 óra van az átadás-átvételre. "Az új minisztériumi felállás a bejelentés alapján december elsejével indul, immár a közlekedési területtel az ÉBM-ben" - tették hozzá. 

Loading...

Az új energetikai tárca létrejötte révén, Palkovics László miniszter lemondásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, ezáltal az eddigi közlekedési államtitkári feladataim is véget érnek - írta Vitézy Dávid hétfőn a Facebook-oldalán. Közölte, a közlekedési szakterület felügyelete az új kormányzati feladatmegosztás szerint Lázár János minisztériumához kerül át.

Vitézy Dávid bejegyzésében megköszönte Palkovics Lászlónak és a kormánynak "a megtisztelő felkérést és a közös munkát", majd azt írta: "úgy hiszem, az elmúlt fél évben a hazai közösségi közlekedés és a vasút számos nagy ügyében tudtunk a helyes irányba egyet előre lépni".

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Gulyás Gergely az új minisztérium létrehozását azzal indokolta: a háború és a szankciós energiaárak miatt Magyarországon és Európában is a legfontosabb az energiabiztonság és az energiaárak ügye. A kormány ezért strukturális változtatást hajt végre, önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre. Az új minisztérium az energiapolitika egységes irányításáért felel, és az Energiahivatal hatásköreinek többségét is átveszi - mondta.

 

Címkék:
közlekedés, tömegközlekedés, lázár, vitézy, államtitkár, palkovics, miniszter,