Lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter

Pénzcentrum2022. november 9. 14:58

Lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter – értesült a Telex több független forrásból. A lap szerint a távozás hátterében energiapolitikai véleménykülönbségek állnak. A minisztérium még nem erősítette meg a hírt.  

A portál az ügyben kereste Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét, aki érdemben nem válaszolt, de nem is cáfolta az értesülést." A Miniszterelnökség és magát Palkovics László nem reagáltak még a kérdésre.

A 24.hu arról számolt be, hogy lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter, miután a kormányfő elfogadta Nagy Márton tárca nélküli miniszter javaslatát egy önálló energetikai tárcáról. A miniszter a gyors távozását állaítólag már be is jelentette a minisztériumban.

A külön energetikai minisztérium felállítása azt jelentené, hogy Palkovics tárcáját megfosztják az energiaügyek felügyeletétől. Palkovics László viszont ezt nem fogadta el, a minisztérium vezetői előtt azt mondta, hogy nem erre szerződött, és ez vezetett az eddig meg nem erősített lemondásához.

Frissítés

A Miniszterelnökség az alábbi közleménnyel reagálta hírre:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk.

Címlapkép: Máthé Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
energia, lemondás, technológia, minisztérium, miniszterelnök, palkovics, miniszter, miniszterelnöki kabinetiroda, tim, energiakrízis,