Szép lassan felőrli a magyar családokat a horrordrágulás: vajon meddig bírják a strapát?

Pénzcentrum2022. szeptember 7. 18:01

Régóta nem volt olyan magas az infláció Magyarországon, mint 2022. augusztusában: 2021 azonos időszakához képest ugyanis az árak átlagosan több mint 15,6 százalékkal voltak magasabbak. Nincs olyan háztartás Magyarországon, amely ne érezné a saját bőrén a rohanó infláció okozta hatásokat.

Évtizedek óta nem volt olyan magas az infláció Magyarországon, mint 2022. augusztusában: 2021 azonos időszakához képest ugyanis az árak átlagosan 15,6 százalékkal voltak magasabbak, és ezen belül az élelmiszerek és az üzemanyagok ára emelkedett leginkább. Nincs olyan háztartás Magyarországon, amely ne érezné a saját bőrén a rohanó infláció okozta hatásokat, hiszen olyan alapvető termékek, mint a rétesliszt, a margarin, a félbarna kenyér, a zsemle vagy éppen a trappista sajt a leggyorsabban dráguló termékek között van.

Sok család felélte a tartalékai egy jelentős részét a nyáron, egy nyaralás alatt hajlamosak vagyunk többet költeni (pláne ha nem is a saját devizánkban fizetünk), de az iskolakezdés költségei is sokat emelkedtek egyetlen év alatt. Szeptemberben viszont minden visszatért a szokásos medrébe, és sokan szembesültek a rideg tényekkel: elképesztően megdrágult minden.

Mostani kérdőívünkben a magyar háztartások anyagi helyzetéről szeretnénk képet kapni, mennyire viselte meg őket a gyorsuló infláció, az energiaárak emelkedése, és hogy hatnak ezek a megtakarításaikra.

Címkék:
hitel, rezsi, árak, rezsicsökkentés, megtakarítás, magyarország, infláció, háztartás, kérdőív, rezsidíj, inflációs adat, survey, infláció mértéke, árstop, benzinárstop, élelmiszer-árstop, ársapka,