Ők magyarország legnagyobb nyertesei: brutálisan elszálltak az árak, ebből kaszálnak nagyot

Pénzcentrum2022. szeptember 5. 11:32

2022. júliusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 3,8, naptárhatástól megtisztítva 4,3%-kal meghaladta az előző év azonos időszakit. Júliusban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,9%-kal csökkent, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 3,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 27,6%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2022. január–júliusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 9,3%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

2022. júliusban, az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva az országos kiskereskedelem forgalmának volumene 4,3%-kal nőtt.Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 7,0%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 2,9%-kal emelkedett. Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 27,6%-kal nagyobb volt, a kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek pedig  eladásai 3,5%-kal növekedtek – derül ki a KSH közleményéből.

Az országos kiskereskedelmi forgalom 47%-a az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 34%-a a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 19%-a az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában realizálódott. 2022. január–júliusban az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva: a kiskereskedelem forgalmának volumene 9,3%-kal emelkedett. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 1,4, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 11,0, az üzemanyag-kiskereskedelemben 29,6%-kal nőtt az értékesítés volumene.

Címkék:
vásárlás, benzin, élelmiszer, üzemanyag, drágulás, kiskereskedelem, infláció, forgalom, növekedés, árdrágulás, árstop, ársapka,