Itt a javaslat: újabb termékekre terjeszthetik ki az árstopot

Pénzcentrum2022. május 18. 18:45

Az üzemanyag, az élelmiszer, az energia és a kamat kérdésköre a legfontosabb az árstopok esetében,  ezeket, amennyiben szükségesek, fent kell tartani - mondta a leendő gazdaságfejlesztési miniszter, és beszélt arról is, nem kizárt hogy további termékeket vonnak be.

Addig, amíg az infláció ilyen magas, és nem kezd el csökkeni, nincs semmi ok arra, hogy az árstopokat kiengedjük, hiszen a kormánynak nem az az érdeke, hogy az inflációt növelje – mondta Nagy Márton az RTL Híradónak, majd hozzátette:

az árstopok árát az egyes szereplőknek kell kigazdálkodniuk, az élelmiszer esetén a kiskereskedelmi láncoknak, az üzemanyag esetében a Molnak, kamatstop esetén pedig a bankoknak.

Szerinte a nagyobb élelmiszer-kereslet miatt több ember vásárol jelen pillanatban élelmiszert, több az élelmiszer-kereskedőknek ebből adódóan a profitjuk. Meg kell nézni, mondjuk a kiskereskedelemben, kik azok, kik nyertek abból, hogy sokkal nagyobbak lettek ezek a volumenek  – mondta.

Arra a kérdésre, hogy bevonnak-e új termékeket az árszabályozás alá, azt mondta, hogy az az infláció alakulásától függ, nem kizárt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

Címkék:
energia, élelmiszer, kamat, üzemanyag, infláció, kereslet, rtl, miniszter, árstop, ársapka,