A paksi bővítésről beszélt Szijjártó Péter: ezt ígérte a Roszatom Magyarországnak

Pénzcentrum2022. május 5. 13:29

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook oldalán jelentette be, hogy a Roszatom vezetői biztosították Magyarországot arról, hogy nincsen semmi akadálya technológiai szempontból a paksi beruházásnak.

A külügyminiszter elmondta, hogy Magyarország számára nemzetgazdasági és nemzetbiztonsági érdek a paksi atomerőmű két új blokkjának megépítése. Szijjártó Péter ma Isztambulban tárgyalt Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával, aki biztosította arról a külügyminisztert, hogy technológiai szempontból továbbra is képesek a beruházás végrehajtására.

A magyar atomenergia-hivatal most vizsgálja azokat az engedélykérelmeket, amelyeket beadtak, és azt követően, hogy ezeket megkapják az erőmű építési munkálatai a következő fázisba léphetnek a tervek szerint.

A nukleáris erő, az atomerőmű két új blokkjának a megépítése Magyarország nemzetbiztonsági, nemzetgazdasági, nemzetstratégiai érdekeit szolgálja, az Magyarország energiaellátását biztosabbá és kiszámíthatóbbá fogja tenni

– jelentette ki Szijjártó Péter, aki szerint jelenleg nem csak a fizikai biztonságunkról, de az energiaellátás biztonságáról is szó van, hiszen elképesztő kihívások elé néz a világ energiapiacának működése.

Magyarországnak az az érdeke, hogy minél nagyobb mértékben önellátó tudjon lenni az energiatermelés tekintetében, és ehhez kapacitásokra van szükség, a legnagyobb sajátenergia-előállítási kapacitás lehetőségét pedig az atomenergia jelenti

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– hangsúlyozta a külügyminiszter.

Fotó: Darko Bandic, MTI/MTVA 

Címkék:
magyarország, atomerőmű, atomenergia, szijjártó, roszatom, külügyminiszter,