Megszólalt Orbán Viktor az ukrán helyzetről: összeült a nemzetbiztonsági kabinet

Pénzcentrum2022. február 22. 10:02

Hétfő este Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke aláírta azokat a dokumentumokat, amikkel elismerte a két kelet-ukrajnai szakadár tartomány, Donyeck és Luhanszk függetlenségét. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke hétfőn este telefonon egyeztetett Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével a történtek kapcsán.

Tegnap este Orbán Viktor miniszterelnök – miután Vlagyimir Putyin elismerte a két ukrán megye, Donyeck és Luhansz függetlenségét – telefonon egyeztetett az Euorópai Tanács elnökével, Charles Michellel. A Magyarország miniszterelnöke egyértelművé tette, hogy hazánk részese a közös uniós álláspontnak. Számolt be Habasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek. Orbán Viktor ugyanerről számolt be Facebook-oldalán, ahol kiemelte, hogy az egyeztetések folyamatosak.

A Sky News arról számolt be, hogy az EU szankciókat tervez bevezetni Oroszországgal szemben. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Charles Michel közleményükben egyértelműen elítélték Putyin döntését arról, hogy az ukrajnai Donyeck és Luhanszk megyéket elismerte függetlenként.

Ez a lépés nemcsak a nemzetközi jog, de a minszki megállapodások durva megsértése is egyben. Az Unió szankciókkal fog reagálni azokkal szemben, akik részt vesznek ebben a törvénytelen cselekedetben. Az Unió ezen túl ismételten megerősíti, hogy rendíthetetlenül támogatja Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi integritását nemzetközileg elismert határain belül

– áll a két uniós vezető közös közleményében.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ma reggel világszerte megkezdődtek a tárgyalások. Orbán Viktor vezetésével ma reggel a Karmelita kolostorban összeült a nemzetbiztonsági kabinet. Az ülésen Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető Miniszter, Menkő Tibor honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter vesz részt.

Ukrajna, az Egyesült Államok, Mexikó és öt európai ország kérésére ma reggel összehívták az ENSZ Biztonsági Tanácsát, miután Putyin elrendelte, hogy a szeparatista régiókban orosz fegyveres erők biztosítsák a békét a két népköztársaság területén.

Címkék:
Orbán, európai bizottság, ukrajna, oroszország, válság, ensz, putyin, ukrán, orosz, reggel, orbán viktor, európai tanács, vlagyimir putyin, háború, orosz-ukrán válság, volodimir zelenszkij, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,