A vártnál hosszabb volt a szünet Kecskeméten: csak most indult újra a Mercedes-gyár

Pénzcentrum2021. augusztus 24. 12:28

Augusztus 23-án hétfőn újraindult a termelés a kecskeméti Mercedes - gyárban, ahol hétfőig a kényszerleállás miatt szüneten voltak.

A tervezettnél egy héttel tovább tartott a nyári leállás a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban. A termelés hétfőn, augusztus 23-án indult újra - jelentette a Világgazdaság.

A vállalat július végén jelezte a háromhetes termelési szünetet alkatrészhiány miatt. A cég arról már korábban beszámolt, hogy a termelési program rugalmas módosításával alkalmazkodott az aktuális helyzethez, a 30. naptári héten, valamint az azt követő nyári termelési szünettel a 31. és 32. naptári héten.

A vállalat ezt az időszakot karbantartási tevékenységekre, valamint az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használta fel. A tervezettnél a leállás egy héttel tartott tovább.

A félvezető áramköröket gyártó Intel még április 22-én jelezte, hogy nem látja a végét a nemzetközi piacon az elektronikai alkatrészek kínálatában bekövetkezett hiánynak, ennek következtében a kecskeméti Mercedes-gyárban 2021 januárjában, majd áprilisban is volt már egy-egy termelésleállás.

Címkék:
leállás, vállalat, mercedes, termelés, mercedes benz hungary,