Beszakadt a kriptopiac: mélyrepülésben a dogecoin, összeomlik a bitcoin

Pénzcentrum2021. május 19. 16:16

Mélyrepülésbe kezdett a bitcoin a kínai pénzügyi hatóságok kommentjei alapján. Elon Musk másik kedvence, a dogecoin is a mélybe zuhant.

Mélyrepülésbe kezdett a bitcoin a kínai pénzügyi hatóságok kommentjei alapján. A digitális pénz problémái mára múlt héten elkezdődtek, amikor Elon Musk kommentjei ültették hullámvasútra az eszközt: a milliárdos egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy a Tesla mégsem fogja elfogadni a bitcoint, mint fizetőeszközt, majd egy sor újabb tweetet írt arról, hogy mekkora a Bitcoin-hálózat energiafogyasztása.

Erre következett az, hogy három kínai pénzügyi szabályozó kedden közös közleményben figyelmeztette az ország pénzügyi intézményeit, hogy ne hajtsanak végre a kriptókkal kapcsolatos műveleteket, beleértve azok átváltását is hagyományos pénzre.

Részletek a Pénzcentrum árfolyam oldalán!

Ennek hatására futótűzként terjedt a piacon az eladói hullám, a bitcoin ma 20,9 százalékot esett, Elon Musk kedvence, a dogecoin például több mint 40 százalékot zuhant.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Portfolio szerint ezzel a kripovaluta piac teljes piaci értéke 24 óra alatt 27,6 százalékkal csökkent, mindössze 1,5 ezer milliárd dollárra, ami a csúcshoz képest közel 1 000 milliárd dolláros visszaesést jelent.

Címkék:
tőzsde, bitcoin, kriptopénz, kriptovaluta, dogecoin,