Nincs jó megoldás: 2019 a bizonytalanság éve lesz

Pénzcentrum/Index.hu2019. január 2. 09:31

A tavalyi év az elmúlt száz év legrosszabb tőkepiaci éve volt, és 2018-ban sem számíthatunk nagy hozamokra. Nagy vállalati nyereségekre és pénzbőségekre nem számíthatunk, ezért igazán nehéz megtalálni a következő évben a jó befektetési lehetőségeket - írja az Index.

2018-ban szinte eltűntek a hozamok a paicról, ebből a szempontból 2019-ben sem várható nagy változás. Épp ezért a következő évben nem is annyira atartós befektetési pozíciókra érdemes építeni, hanem magas készpénzhányadból lecsapni akár a kisebb áresésekre is.

Nehéz megtalálni a legjobb hozammal kecsegtető befektetéseket, ezek közül azonban az Indexnek megszólaló szakértők többek között az inflációkövető államkötvényt, az aranyat, a kelet-közép-európai papírokat, ezen belül is a magyar papírokat, a viszonylag magas hozammal kecsegtetővállalati kötvényeket, és az olajat emelték ki reálhozammal kecsegtető befektetési lehetőségek közül.

A következő évben fel kell készülnünk a piaci volatilitásra is - a piac a rossz hírekre hisztérikusan reagál, és emiatt meg kell barátkozni a nagy esésekkel is.

A Pénzcentrum is megkérdezte az elemzőket, befektetési alapkezelőket, hogy mik a prognózisaik a következő évre. Az erről szóló cikkünket itt olvashatod.

Címkék:
befektetés, árfolyam, befektetési alap, megtakarítás, kötvény, részvény, volatilitás,