Elszabadult a forint árfolyama: mit szól ehhez Orbán?

Pénzcentrum2014. január 31. 09:02

A kormánynak tartózkodnia kell attól, hogy kommentárt fűzzön a forint árfolyamának mozgásához - jegyezte meg szokásos reggeli rádióinterjúja keretében Orbán Viktor.

A kormányfő többek között úgy fogalmazott, hogy a magyar folyó fizetési mérleg többletet mutat, a gazdaság pedig stabilan jó állapotban van. Szavai szerint a forint ingadozása nemzetközi folyamatokkal függ össze.

A miniszterelnök arra számít, hogy a következő hónapokban Budapest helyett Brüsszel lesz a rezsiharc színtere.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta: az Európai Unió célja, hogy szabadárassá tegye az energiaárakat. A tapasztalatok szerint azonban ahol nem volt központi árszabályozás, és verseny alakulhatott volna ki az energiapiacon, ármegállapodások jöttek létre a színfalak mögött, és az árak magasabbak voltak az állam által megszabottaknál - fűzte hozzá.

A miniszterelnök azt is mondta: nem elég a rászorulókat támogatni, mert a középosztály is megszenvedi, ha a cégek visszaélnek erőfölényükkel, ezért általánosan alacsony családi energiaárakra van szükség.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orbán Viktor meggyőződése szerint az iparban is nonprofit energiaszolgáltatásra van szükség a munkahelyek megőrzése érdekében. Ez többéves munkát igényel, "de mi Magyarországon be fogjuk vezetni (...), és lesznek követőink" - jelentette ki.

Címkék:
hitel, árfolyam, forint,