Kissé gyengült a forint

Pénzcentrum2013. május 29. 10:32

Többhavi csúcsokra ért a forint tegnap a vezető devizákkal szemben, de mivel délután óta méréskelten romlott a nemzetközi befektetői hangulat és a forint fontos technikai akadályba is beleütközött, így ma reggelre gyengült valamelyest. Ma kifejezetten izgalmas lehet a forint napja, hiszen délelőtt Matolcsy György jegybankelnök vezetésével sajtótájékoztató lesz a Növekedési Hitelprogramról, dél körül pedig az Európai Bizottság teszi közzé országspecifikus ajánlásait és egyúttal döntését a magyar túlzott deficit eljárás sorsáról is.

Ma reggelre profitrealizálás jelei mutatkoznak a vezető fejlett piaci részvényindexekben a megelőző hetek nagy menetelése, illetve azután, hogy tegnap már nem tudtak új csúcsra menni a vezető indexek a jó amerikai makroadatok mellett sem. Amennyiben a profitrealizálás nagyobb momentumot mutatna, akkor az többek között a forint erejét is aláásná, amely egyébként is fontos technikai akadályokba ütközött az euróval szemben a 285-286-os zónában.

Az is könnyen elképzelhető, hogy az Európai Bizottság felőli pozitív döntés hatására a tipikus befektetői reakció kerekedik felül, miszerint a potenciális jó hírre még vették a forintot, majd amikor a hír megjelenik, fordul a "széljárás". A dollár kötvényhozamok intenzív emelkedése is aláássa a feltörekvő devizák erejét (az amerikai 10 éves hozam már 2,20%-nál jár).

Gyengül a forint az izgalmas nap reggelén

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
árfolyam,