18 jel, hogy téged sem szerettek eléggé gyerekkorodban: rengeteg magyar életét tették pokollá a szülei

Pénzcentrum2024. március 19. 15:14

A gyermekkori szeretethiány számos, a felnőttkorban is megmaradó viselkedési mintát eredményezhet, többek között a mások jóváhagyásának keresését, bizalmi problémákat, az érzelmek elnyomását és a perfekcionizmust - írta a MSN.com.

A gyermekkori szeretethiány számos viselkedési mintát és érzelmi reakciót alakíthat ki, amelyek a felnőttkorban is megmaradnak.

Például azok, akik nem részesültek elegendő szeretetben és törődésben gyermekkorukban,

  • gyakran mások jóváhagyását keresik,
  • nehézségeket tapasztalnak az emberekbe vetett bizalommal,
  • és túlzottan elemzik a társas interakciókat.
  • Az érzelmek elfojtása,
  • a félelem az elhagyatottságtól,
  • valamint a perfekcionizmus szintén jellemző lehet rájuk.

Emellett az ilyen embereknél a szükségletek kifejezésében való nehézségek, az önmaguk elszigeteltsége és a krónikus bűntudat további jelei lehetnek annak, hogy valaki nem kapott elegendő szeretetet gyermekkorában.

Az escapizmus, vagyis a valóság előli menekülés, a szarkazmus mint védekező mechanizmus használata, és a kapcsolatokban való túlkompenzáció is gyakori jelenség.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az ilyen emberek kerülhetik a szemkontaktust, túlzottan önállótlanok lehetnek és hiper-éberséget mutathatnak. A saját eredményeik elvetése és az önbecsülés hiánya miatt nehezen ismerik fel saját sikereiket. Fiktív vagy online kapcsolatokat részesíthetnek előnyben a valóságos interakciókkal szemben. A hibák elkövetésétől való félelem tovább súlyosbíthatja ezeket az érzéseket.

Ezek a viselkedési minták és érzelmi reakciók arra utalhatnak, hogy egy személy nem kapott elegendő szeretetet és törődést gyermekkorában. Fontos felismerni ezeket a jeleket és kezelni őket megfelelő támogatás segítségével.

Címkék:
egészség, gyerekek, gyerek, pszichológia, félelem, tünetek, mentális egészség,