Átszervezi működését a hazai gyógyszergyár: mi lesz most, tömegek kerülhetnek utcára?

Pénzcentrum2024. február 23. 21:59

Megszünteti az alapanyaggyártást a Teva gyógyszergyártó vállalat, melyet a Teva Gyógyszergyártó Zrt. megerősített a Magyar Hangnak. Egyúttal a cég azt is közölte, az izraeli anyavállalat döntött a globális hatóanyaggyártó üzletágának eladásáról, azaz nem csupán a magyarországi gyártóbázisokat érinti a döntés.

Megszünteti az alapanyaggyártást a Teva gyógyszergyártó vállalat - erősítette meg a Teva Gyógyszergyártó Zrt. a Magyar Hangnak. A lapnak küldött tájékoztatásból kiderült, az izraeli anyavállalat döntött a globális hatóanyaggyártó üzletágának eladásáról, vagyis nem csupán a magyarországi gyártóbázisokat érinti a döntés.

A lap úgy tudja, a kétezer munkavállalót foglalkoztató Teva debreceni üzemében februárban jelentették be a dolgozóknak, hogy a társaság megválik az alapanyaggyártó részlegétől (más néven hatóanyag üzletágától). Arról értesültek, a dolgozók között sokan féltik a munkájukat.

A vállalat az elmúlt években éppen a hatóanyaggyártó üzletágban hajtott végre komoly fejlesztéseket, legutóbb egy közel 23 millió dollár értékű stratégiai beruházást valósult meg.

A cég azt nem közölte a lappal, hogy lesz-e csoportos leépítés. Jelenleg alapanyaggyártás zajlik a Teva debreceni és a sajóbábonyi üzemében is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Teva azt írta a lapnak küldött közleményében, hogy "a hatóanyaggyártó üzletág tervezett eladása a hazai leányvállalat életében jelen pillanatban nem jelent működési változást”. Várakozásaik szerint a tervezett ügylet 12-18 hónapon belül valósulhat meg, ha a leendő vevővel megfelelő megállapodásra jutnak a tranzakciós feltételeket illetően, és az ügyletet jóváhagyja a Teva globális igazgatótanácsa.

Címkék:
egészség, debrecen, leépítés, gyógyszergyár, alapanyag, megszűnés, gyógyszergyártás,