Elképesztő, mi derült ki Kínáról koronavírus-ügyben: most kerülnek elő a csontvázak

Pénzcentrum2024. január 18. 17:31

Kínai kutatók 2019 decemberének végén izolálták és térképezték fel a Covid-19 vírust, legalább két héttel azelőtt, hogy Peking nyilvánosságra hozta volna a halálos vírus részleteit a világ számára - közölték a kongresszusi nyomozók, újból kérdéseket vetve fel azzal kapcsolatban, hogy mit tudott Kína a világjárvány döntő jelentőségű korai napjaiban. jelent meg a Wall Street Journal-ben. 

Az egészségügyi minisztériumtól egy amerikai képviselőházi bizottság által megszerzett dokumentumokból kiderült, hogy egy pekingi kutató már 2019. december 28-án feltöltötte a vírus szerkezetének majdnem teljes szekvenciáját egy amerikai kormányzati adatbázisba. Ekkoriban a kínai tisztviselők még "ismeretlen" vírusos tüdőgyulladásként írták le a Vuhanban kirobbant járványt, és még nem zárták be azt a piacot, ahol később az egész járvány eredetét feltételezték.

A vírus szekvenciájának megosztását Kína csak 2020. január 11-én tette meg az Egészségügyi Világszervezettel. Szakértők szerint ez a plusz két hét rendkívül fontos lehetett volna a világ orvosai számára, hogy korábban megértsék a Covid-19 terjedését, meghatározhassák a védekezés módjait, és az oltás kifejlesztéséhez is hamarabb hozzá tudtak volna látni.

A Twitteren az Arizonai Egyetem professzora a közösségi média felületén arról számolt be, hogy ez az információ nem új:

Címkék:
egészség, járvány, vírus, koronavírus, kína, kutatók, covid, vírusteszt, kínai vakcina, vírusvariáns, vírusfertőzés, vírusvédelem, amerikai,