Komoly baleset a gödi akkugyárnál: a lakosságot arra kérték, ne igyanak a fúrt kutakból

Pénzcentrum2023. november 16. 12:02

Szerda este Václigeten, a Gőzös utcában egy gépjármű alatt beszakadt az úttest, a baleset következtében pedig az út alatti vízvezeték is megsérült.

Szerda este Václigeten, a Gőzös utcában egy gépjármű alatt beszakadt az úttest, a baleset következtében pedig az út alatti vízvezeték is megsérült – írja a vac.hu. A vizsgálat megállapította, hogy a sérült vezeték a gödi Samsung-gyárból a váci DMRV tisztítótelepére szállított szennyvízhálózatnak a része, tehát nem az ivóvízhálózathoz tartozik.

Ennek ellenére az eset helyszínére kiérkező egységek (önkéntes tűzoltók, katasztrófavédelem, rendőrség) arra kérték a lakosságot, hogy a mintavételek kiértékeléséig ne fogyasszanak az ivóvízből. Az önkormányzat - a szakértőkkel egyeztetve – is azt kéri, hogy az említett további vizsgáltok méréseredményeinek megismeréséig a václigeti fúrtkutas víznyerést használó lakosság ne fogyasszon a vízből.

A csőtörést követően a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi Osztályának a laboratóriumából érkezett munkatársak vízmintát vettek, amelynek legkorábban 4-5 nap múlva lesz eredménye. A portál értesülései szerint a váci önkormányzat csütörtökön felveszi a kapcsolatot a kormányhivatal munkatársaival, és tájékoztatni fogja a václigetieket a kialakult helyzetről, az esetleges új információkról és a további teendőkről.

 
Címkék:
baleset, samsung, gyár, akkumulátor, ivóvíz, autóbaleset, samsung göd, csőtörés,