Már az egészségünkre megy a brutális infláció: a gyógyszeren is spórolnak a magyarok

Pénzcentrum2023. március 7. 21:06

Egyre többen nem váltják ki bizonyos gyógyszereiket, így spórolnak. A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége szerint a reálbérek csökkenése a gyógyszervásárláson is meglátszik. A Híradónak nyilatkozó háziorvos szerint azonban ezek a gyógyszerek is fontosak. 

Egyre többen vannak, akik meggondolják, mennyit költenek a gyógyszertárban. A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagjai egyre inkább azt tapasztalják, hogy sokan spórolnak a gyógyszereken, és a felírt receptek közül sem mindent váltanak ki.

A Híradónak többen is azt mondták, csak a legszükségesebbeket veszik a gyógyszertárban. A HGYSZ szerint főleg azokat a gyógyszereket nem váltják ki, amelyek elhagyásánál nem éreznek változást, ilyen például a koleszterincsökkentő. Viszont a szakember arra figyelmeztet, ezek elhagyása hosszú távon állapotromláshoz vezet:

A HGYSZ keddi sajtótájékoztatóján, melyen a gyógyszerellátás jelenlegi kihívásairól és lehetséges megoldásairól volt szó, a Pénzcentrum is részt vett. Az erről szóló beszámolónk itt olvasható.

Címkék:
egészség, gyógyszer, patika, rtl klub, egészségügy, recept, gyógyszertár, vitamin, vényköteles, rtl, gyógyszertárak, receptek,