Kevésen múlt a tragédia a szombathelyi üzemben: kollégái élesztették újra az egyik dolgozót

Pénzcentrum2023. január 27. 22:01

Kollégái élesztettek újra egy férfit szerdán, miután összeesett az egyik szombathelyi szerelvénygyártó üzemben leltározás közben. Társa hívta ki a mentőket, miközben egy másik dolgozó a diszpécser utasításai alapján újraélesztette. A mentők kritikus állapotban vitték kórházba a 45 éves férfit – számolt be az RTL Híradó.

Szerda délután leltározás közben összeesett egy 45 éves férfi egy szombathelyi szerelvénygyár raktárában. A férfi hirtelen elájult, amikor ezt meglátták a kollégái, akkor egyikőjük azonnal hívta a mentőket, míg a másikuk a diszpécser által adott utasítások alapján megkezdte a szívmasszázst.

Miután az üzem területén nagy a zaj, így a telefonon beszélő kolléga hangosan mondta, hogy mit kell csinálnia a férfinak:

A diszpécser mondta, hogy mit kell csinálni. Hálaistennek nem kellett gondolkodni, hanem mondta, hogy 5-6 centi mélyen nyomjam be és számolta az ütemet

– mondta Toldi Ferenc, aki a szívmasszázst végezte. A mentők percek alatt kiértek és kritikus állapotban kórházba szállították a 45 éves férfit, akit azóta is ott ápolnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A mentők azt tanácsolják, hogy mivel minden perc számít ezért senki se féljen megkezdeni az újraélesztést, de ha tárcsázzák a 112-őt onnan minden segítséget megkapnak.

Címkék:
mentők, mentőszolgálat, férfi, mentő, mentősök, szombathely,