Súlyos a bérhelyzet a magyar egészségügyben: lépni kell, vagy nem lesz személyzet

Pénzcentrum2022. június 3. 20:27

A legfontosabb feladat jelen pillanatban Velkey György, a Magyar Kórházszövetség új elnöke szerint, hogy rendezzék az orvosok és az ápolók közti bérkülönbséget. Ugyanis felére kéne csökkennie az orvosok és az ápolók közti bérkülönbségnek, de ez a szakember szerint nem fog bekövetkezni a közeljövőben, hangzott el az RTL Klub esti híradójában.

Velkey György, a Magyar Kórházszövetség tegnap megválasztott elnöke szerint az egyik legsürgetőbb az egészségügyben az, hogy rendezni tudják a béreket az orvosok és az ápolók között. Ugyanis körülbelül négyszerese az orvosok bére az ápolókénak.

Úgy gondolom, hogy az, ha az ápolói bértábla körülbelül a fele lenne az orvosiénak az egy tartósan megcélozható dolog lenne. Ezzel együtt ettől most nyilván viszonylag távol vagyunk

– mondta el a Bethesda Gyermekkórház igazgatója, aki ennek ellenére nem számít felmondási hullámra szerdától, amikor megszűnik a felmondási tilalom.

Nyilván lesznek esetleg lokális problémák, de azt kell, hogy mondjam, hogy az elmúlt két évben több olyan pillanat volt, amikor ez a kérdés szóbajött. A jogállási törvény bevezetésekor is volt egy ilyen félelem, hogy sokan elmennek, aztán az oltás kötelezőtételekor is kérdéses volt, hogy mindenki vállalja-e

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– érvelt Velkey György, aki szerint a legégetőbb probléma jelenleg az, hogy a kórházak adóságát rendezni tudják-e, hiszen ezt már a betegek is megérzik, mivel a színvonalon érződik, ha eladósodott az intézmény. Ennek ellenére nem számít arra, hogy be kelljen zárni kórházakat.

Címkék:
egészségügy, törvény, felmondás, probléma, ápolók, egészségügyi dolgozók, kórházak, orvosok, egészségügyi béremelés,