Hétfőn végre lekerülnek a maszkok: ezeken a helyeken már nem kell hordani

Pénzcentrum2022. március 5. 15:04

Megszűnik az általános maszkhordási kötelezettség hétfőn Magyarországon, és minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét.

Megszűnik az általános maszkhordási kötelezettség hétfőn Magyarországon, így a MÁV-Volán-csoport járművein, állomásain és megállóhelyein, és 7-étől Budapesten a közösségi közlekedésben sem.Hozzátették, hogy a maszkhasználat senki számára nem tiltott a továbbiakban sem, ezután is igény szerint hordható bárhol.

A maszkviselési kötelezettség hétfőtől megszűnik a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken, valamint a vendéglátó egységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munkájuk során - ismertették.

A fentieken túl megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét. Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sportrendezvényre, kulturális rendezvényekre, zenés-táncos rendezvényre, 500 főnél nagyobb létszámú szabadtéri rendezvényekre sem.

Címkék:
MÁV, maszk, megszűnik, korlátozás, hazai, védettségi igazolvány,