Itt vannak a legfrissebb influenza-adatok: így terjed most a betegség a koronavírus árnyékában

Pénzcentrum2022. január 6. 18:02

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján december 27. és január 2. között 6200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Magyarországon.

Az orvoshoz fordult betegek kormegoszlása az alábbiak szerint alakult: a betegek 15,0%-a 0-14 éves gyermek, 36,1%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. 33,0%-uk a 35-59 évesek, 15,9%-uk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott - írja oldalán az NNK.

Az 52. naptári héten összesen 20 betegtől érkezett légúti minta influenzavírus kimutatása céljából a Nemzeti Népegészségügyi Központ Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába. A sentinel orvosok által beküldött 5 minta vizsgálata, és a hagyományos diagnosztikus célú beküldés keretében érkezett 15 mintában influenzavírust az elvégzett vizsgálatok során nem azonosítottak.

Az 52. héten influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról nem érkezett jelentés.

A kórházi alapú influenza surveillance keretén belül a fekvőbeteg-ellátó intézmények által ellátott betegeknél kezdeményezett, laboratóriumi vizsgálattal 2 esetben influenza A vírus pozitív eredményről érkezett jelentés. Tizenkilenc minta bizonyult RSV pozitívnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2021. év 40 - 52. hete között összesen 515 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNK Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumban, 3 főnél igazoltak influenza A(H3) vírus okozta fertőzést. Százhuszonhat megbetegedés hátterében RSV, nyolc esetben adenovírus fertőzés állt. A kórházakban kezdeményezett diagnosztikus célból elvégzett vizsgálatok eredménye 2 esetben influenza A vírus, 87 minta esetében légúti óriássejtes vírus (RSV) pozitívnak bizonyult.

Címkék:
influenza, ántsz, influenzajárvány, nnk, antsz influenza,