Már megint óriási kamu terjed az interneten: sok magyar bedőlt ennek

Pénzcentrum2021. december 6. 10:29

Rengetegen, több tízezren, talán pár százezren osztották meg Facebookon azt az orvostudományi idézetnek látszó szöveget, amelyet gőzerővel terjesztenek az oltásellenesek az elmúlt napokban.  

Hatalmas kamu hír terjed a neten, amelyet az oltásellenesek terjesztenek, ráadásul az idézetet a Semmelweis Orvostudományi Egyetem nevében tették közzé. A HVG idézte az álhírt, amely futótűzként terjed a neten.

Járvány idején NEM oltunk, mert legyengíti az immunrendszert és veszélyes mutációkat generál!

Az álhír kitalálói szerint a Semmelweis Egyetem Infektológiai Tanszékének tankönyvéből származik a szöveg. Az idézet az egyetem munkatársaihoz is eljutott, az egyetem ezért közleményt adott ki a témában.

A Semmelweis Egyetem Infektológiai Tanszékének tankönyvére hivatkozva terjed álhír az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon a járványok idején történő vakcinációval kapcsolatosan. Az egyetemnek ilyen tanszéke nincs, Infektológiai Tanszéki Csoportja van, akik ugyanakkor nem írtak ilyen témában könyvet. Szinte minden, az egészségünkkel kapcsolatos tananyag, a szakterület folyamatos fejlődése miatt, az évek alatt sokat változott, de az egyetemen jelenleg használt tankönyvek egyikében sem szerepel az a félrevezető állítás, melyre alapozva az álhír terjesztői azt szeretnék elhitetni, hogy tilos lenne a jelenlegi világjárvány idején a védőoltások beadása.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az álhír érdekessége, hogy nagyjából akkor kezdett el keringeni a neten, amikor kijött az eddigi legnagyobb hazai vakcinakutatás eredménye. A tanulmány – amelynek szerzői között egyébként az egyetem kutatói is szerepelnek – azt mutatja meg feketén-fehéren, hogy a Magyarországon használt oltóanyagok közül melyik mennyire hatékony.

Címkék:
oltás, védőoltás, koronavírus, álhír, sote, semmelweis, oltásellenesség, covid 19, mutáció,