Itt van Gulyás Gergely bejelentése: fontos változás jöhet a védettségi igazolványoknál

Pénzcentrum2021. december 2. 12:28

A megszokott délelőtti időpont helyett ma délben tartott kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ennek keretében elhangzott, hogy a kormány járványügyekkel foglalkozott az elmúlt üléseken. A miniszter bejelentette: a kormány célja, hogy a védettségi igazolvány érvényességét a harmadik oltás felvételéhez kössék.

Gulyás Gergely ismertette a mai napi járványadatokat. Ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy még nem járnak a kórházi kapacitások végén. Azt is kiemelte, hogy a harmadik oltások beadása is jól halad. Felhívta a figyelmet, hogy a harmadik oltás kulcsfontosságú: 4-5-6 hónap elteltével ugyanis csökken az oltóanyag nyújtotta védelem mértéke. 

Gulyás Gergely ismertette, hogy megkérték az operatív törzset, hogy dolgozzák ki, mikortól kössék a védettségi igazolványok érvényességét a harmadik oltáshoz. A kormány célja, hogy ez mielőbb bevezetésre kerüljön, a részleteket később fogják közölni.

A Pfizer vakcinákból érkeznek az 5-11 évesek oltásához, 200 millió adag. Az operatív törzs a következő napokban dolgozza ki, milyen formában fog zajlani a gyermekek oltása. Gulyás Gergely jelezte, hogy minden oltóanyagból bőséges mennyiség áll rendelkezésre, kivéve a Szputnyikot, amely kifogyott. Az oltási akcióhetet még egy héttel meghosszabbították, és dolgoznak azon is, hogy mindenkinek legyen lehetősége a lakóhelyéhez legközelebb felvenni az oltást. 

Gulyás Gergely a sajtó kérdésére elmondta, hogy a múlt héten naponta több mint 100 ezer oltást adtak be az oltási akcióhéten, ezen a héten feleannyi. A második oltások tömeges beadására május-június során került sor, ezért most kerülhet sor a 6 hónap leteltével az emlékeztető harmadik oltásra. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kormányinfo még zajlik, cikkünk folyamatosan frissül.

 

Címkék:
járvány, oltás, koronavírus, kormányinfo, gulyás gergely, covid, védettségi igazolvány,