Még mindig kevesen ismerik ezt a magyar csodaszert: rengeteg jótékony hatása ismert

HelloVidék2021. december 1. 08:15

Minden méz - igazi méz! - rendkívüli hatással van az emberi szervezetre. Olyan összetevőket tartalmaz, amelyek ebben a formában semmi másban nem lelhetőek fel, sok százféle mikromennyiségű anyag - írja a HelloVidék friss cikke, mely beszámol a hazai mézipar aktuális állapotáról is.

A mézek egyik legjobb fajtája a fenyőméz (vagy ahogy sokan ismerik még: édesharmat méz). Különlegessége, hogy nem virágporból, hanem a fenyőfák fiatal rügyeiben található édes nedvből, valamint a tűleveleken található úgynevezett "édes harmatból" gyűjtögeik össze a méhek.

Kutatások megállapították, hogy a fenyőméz az összes többi mézzel szemben jobb és erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A fenyőméz testes, mégis meglehetősen kellemes ízű méz. Azon mézek közé tartozik, amelyek sokkal egészségesebb alternatívát jelentenek a szimpla fehér cukorral szemben. A fenyőméz sötétebb árnyalatú, kellemes, jellegzetes illatú és ízű méz. Az összes méz közül a fenyőméznek van a legnagyobb ásványianyag-tartalma. Ne ijedjünk meg a sötét színétől, az íze kiváló! Különösen alkalmas fekete teák édesítésére.

Ha érdekel, egészen pontosan milyen jótékony hatásokkal rendelkezi a fenyőmét, kattints a HelloVidék cikkére ITT!

Címkék:
méz, mézpiac, hellovidék, méztermelők, méztermelés,